CONOSUD
Associació de Coooperació Internacional Nord-Sud
  > Pàgina d’inici    
CatalàEspañol

 

ACTIVITATS DE CONOSUD DURANT EL 2008:


Santa Susanna (Maresme): divendres 19 de desembre de 2008, Xerrada sobre el Comerç Just i la economia solidària, en el Casal de Joves la Barraka:

Organitzat per l’Ajuntament de Santa Susanna (Maresme) amb la col·laboració de CONOSUD, es realitzarà un acte-xerrada sobre les realitats del comerç just i de la economia solidària. Intervindrà per part de la nostra Associació, Santi Serra, membre de la Junta Directiva i coordinador de l’activitat de comerç just de CONOSUD. Hi serà a les 19 h. 30 m. del vespre, del divendres 19 de desembre, en el Casal de Joves la Barraka d’aquesta població.

Badalona : Presentació del llibre “Banca Ètica i Ciutadania” del professors Cristina de la Cruz i Peru Sasia el dimecres dia 17 de desembre de 2008

Dins de les activitats previstes en la campanya del "Nadal Solidari" que es realitza per part d'algunes entitats en col·laboració amb l'Ajuntament d’aquesta ciutat, els grups locals de Badalona de CONOSUD, SETEM i Intermón-Oxfam, organitzen pel proper dimecres dia 17 de desembre, a les 7 h. 30 m. del vespre, en la sala d'actes de l'Edifici municipal EL VIVER, (Plaça de la Assemblea de Catalunya, 9) la presentació del llibre "Banca Ètica i Ciutadania", dels professors de la Universitat de Deusto, Peru M. Sasia i Cristina de la Cruz. La presentació del llibre comptarà amb la presència d'un dels coautors del llibre, Peru Sasia, professor en la Facultat d'Enginyeria de Deusto i director general del projecte FIARE de Banca Ètica, del que formen part les tres entitats organitzadores.

Informació de l’acte i la ressenya del llibre en format PDF

 

Cubelles (Garraf): dilluns 15 de desembre, acte-xerrada de sensibilització i exposició sobre la economia solidària en Brasil, en el marc de la I Setmana de Solidaritat i la V Fira de Comerç Just i Solidaritat, del 20 de desembre:

El grup comarcal de CONOSUD del Garraf, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cubelles i la Diputació de Barcelona realitza el proper dilluns dia 15 de desembre, a les 19 h., en el Centre Parroquial de Cubelles un acte-xerrada sobre el desenvolupament de la economia alternativa i solidària als països del Sud. Aquest acte, en el que intervindrà Enrique Castro, coordinador de projectes de CONOSUD i membre del grup comarcal del Garraf, forma part de les activitats de la I Setmana de la Solidaritat de Cubelles que anirà fins el 20 de desembre, data en la que es realitzarà la V Fira de Comerç Just i Solidaritat de Cubelles i la que la nostra Associació participarà amb un estand explicatiu dels nostres projectes i activitats.

 

Badalona: dijous 11 de desembre de 2008,presentació del documental “Història d’una construcció col·lectiva”, sobre el moviment uruguaià de cooperatives de vivenda per ajuda mútua:

El dijous 11 de desembre de 2008, a les 19 h. 30 m, en l’Associació de Veïns del Barri del Fondo de Sistrells de Badalona, en col·laboració amb l’Ajuntament, el grup local de CONOSUD, presenta el documental produït per la nostra Associació “Història d’una construcció col·lectiva” explicatiu del moviment de cooperatives de vivenda per ajuda m&ucute;tua uruguaià agrupat en torn a la Federació Uruguaiana de Cooperatives per Ajuda Mútua (FUCVAM). En l’acte intervindran Manuel Moral, representant de CONOSUD en el Consell municipal de Cooperació de Badalona i Santi Serra, membre de la Junta Directiva de la nostra Associació.

 

Exposició "Els Drets humans a la ciutat" al municipi de Gavà, del dia 1 al 10 de desembre:

El proper 10 de desembre es conmemora el Dia dels Drets Humans i l’Ajuntament de Gavà, a través de la Regidoria d’Igualtat i Ciutadania, se suma als actes de celebració d’aquesta diada organitzant l’exposició "Els drets humans a la ciutat" de la Biblioteca en col·laboració amb les altres entitats de Gavà, entre les que figura CONOSUD. L’exposició s’inaugurarà el dia 1 de desembre a les 19 hores a la sala d’exposicions de la Biblioteca Josep Soler i Vidal, i romandrà oberta fins el dia 10 de desembre.

Xerrada “Respostes a la crisi” i les alternatives de la Banca Ètica, al Casal Antoni Sala i Pont de Badalona el dijous 27 de novembre de 2008:

El Casal Antoni Sala i Pont de Badalona (Riera d’en Matamoros 103) organitza el proper dijous 27 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, la xerrada “Respostes a la crisi (tot allò que sempre has volgut saber sobre la crisiò no gosaves preguntar)”. La xerrada versarà sobre les diverses alternatives socials que s’estan construint en el terreny de les finances ètiques i solidàries i particularment sobre el Projecte FIARE de Banca Ètica en el que participa CONOSUD conjuntament amb d’altres organitzacions socials. Els ponents hi seran Jordi Ibáñez, de l’Associació Projecte Fiare, David Fernández, de Coop57 i el nostre company Ignacio Abascal, representant de Conosud en el projecte FIARE.

Municipi de Llançà (Alt Empordà): dia 21 de novembre de 2008, a les 20 hores, en la Casa de Cultura de la Vila, presentació del documental produït per CONOSUD “Història d’una construcció col·lectiva”:

El divendres 21 de novembre de 2008, a les 20 hores, en la Casa de Cultura de la Vila de Llançà (Alt Empordà), en col·laboració amb l’Ajuntament, CONOSUD, presenta el documental produït per la nostra Associació “Història d’una construcció col·lectiva” explicatiu del moviment de cooperatives de vivenda per ajuda mútua desenvolupat des de fa algunes dècades en Uruguai i que ha permès, a partir de la organització social i solidària de sectors populars, resoldre la necessitat de vivenda a més de 20.000 famílies. El documental ha estat dirigit per la companya de la nostra Associació, Cristina Diago i ha estat finançat per diverses cooperatives catalanes de habitatge. En l’acte intervindran Salvador Goya, president de CONOSUD i Gabriel Abascal, membre de la Junta Directiva i co-guionista del documental.

Acte-xerrada de sensibilització i exposició sobre la economia solidària en Brasil (cadena productiva de la Justa trama) en el municipi de Canyelles (Garraf) el dia 16 de novembre de 2008:

El grup comarcal de CONOSUD del Garraf, en col·laboració amb l’Ajuntament de Canyelles i la Diputació de Barcelona organitza el proper diumenge dia 16 de novembre, a les 12 h., en el Centre Cívic d’aquest municipi un acte-xerrada sobre el desenvolupament de la economia alternativa i solidària que es desenvolupa als països del Sud a partir de la experiència de la cadena productiva de la “Justa Trama”, integrada per sis cooperatives brasileres majoritàriament formades per dones, per la producció de teixits i vestuari de cotó ecològic. En l’acte intervindrà Enrique Castro, coordinador de projectes de CONOSUD i membre del grup comarcal del Garraf. El acte anirà acompanyat d’una exposició de pannells sobre aquesta cadena productiva solidària.

Manresa Solidària - 14ª edició (del 28 de setembre al 26 d’octubre de 2008):

En paral·lel i en aquest marc es realitzarà el dia 18 d’octubre en el Palau Firal d’aquesta ciutat de la Catalunya central el “X Fòrum d’Economia Solidaria de Manresa: del benefici a la equitat”, amb ponents d’entitats que treballen per la economia solidària en Catalunya, Navarra, País Valencià, etc. El Coordinador de projectes de CONOSUD, Enrique Castro, intervindrà en el Fòrum, amb una conferència a les 13 hores del dia 18 d’octubre, sobre les experiències alternatives d’organització econòmica solidària que s’estan produint en els països del Sud i la participació de CONOSUD en projectes de cooperació internacional que afavoreixen aquestes experiències. Participarà també en una Taula rodona d'aquest fòrum, una representació de l’Associació Projecte FIARE, constituïda en 2007 pel desenvolupament de la Banca Ètica a Catalunya, integrada per més de cinquanta entitats socials catalanes i de la que CONOSUD forma part.

Programació completa de la 14ª edició de Manresa Solidària i del 10è Fòrum d’Economia Solidària de Manresa en format PDF

 

“Els Colors de la Pau” (del 13 al 18 d’octubre de 2008):

I Jornades de Solidaritat i Cooperació Internacional al Districte de Sant Martí (Barcelona), organitzades per l’Ajuntament i amb la col·laboració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament: CONOSUD, mitjançant el seu grup de socis i sòcies del districte, participarà amb una exposició sobre la cadena productiva solidària del cotó ecològic “Justa Trama” i un acte xerrada sobre la mateixa el proper dia 15 d’octubre al centre Cívic de Sant Martí. El dia 16 d’octubre participarà en la constitució formal del Consell de cooperació del Districte i el 18 d’octubre en la Mostra d’entitats solidàries de Sant Martí.

Programació completa de les "Jornades de solidaritat i cooperació Internacional” en format PDF: Portada i interior del tríptic

 

3ª Setmana “Garraf per la Pau” (del 1 i el 12 d’octubre de 2008):

Es realitzarà en la comarca del Garraf (Barcelona), organitzades pel Consell Comarcal i la Taula Comarcal de Cooperació, amb la col·laboració de la Oficina de promoció de la Pau i els Drets humans de la Generalitat de Catalunya: El grup comarcal de CONOSUD participarà en les diverses activitats i Fires de solidaritat que es realitzaran en aquests dies en Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Sitges, Canyelles i Cubelles.

Programació completa de la Setmana “Garraf per la Pau” en format PDF

 

Setmana i Fira de la Solidaritat de Badalona (setembre-octubre 2008):

CONOSUD presentarà el dia 2 d’octubre, en un acte-xerrada en la sala d’actes de l’Edifici municipal del Viver, la cadena d’economia solidària del cotó ecològic “Justa Trama” integrada per cooperatives brasileres de dones. El Grup de batucada BATEK del que formen part socis de CONOSUD actuarà el dissabte dia 4 d’octubre a la Fira de Solidaritat de Badalona.

Programació completa de la Setmana i la Fira de la Solidaritat en format PDF